Jaarbericht 2018

Dit e-zine blikt terug op 2018 met een aantal belangrijke cijfers en onderwerpen.

We zijn heel erg trots op de kwaliteit van de zorg, het onderzoek en de opleidingen die we bieden. We hebben hard gewerkt om patiënten thuis te kunnen behandelen, om e-health beschikbaar te stellen en om dwang en drang terug te dringen. Dank aan onze patiënten voor hun waardering voor de zorg die we bieden. Er is in 2018 volop aan de kwaliteit gewerkt, dat blijkt uit de beeldgrafieken en de teksten in het e-zine. Kijk bijvoorbeeld naar de beeldgrafieken over e-health, onze wetenschappelijke resultaten en de opleidingen die wij verzorgen.

De 2e helft van het jaar heeft in het teken gestaan van het financieel herstel van GGZ inGeest. Medio 2018 bleek dat de tot dan toe gevaren koers niet zou leiden tot de noodzakelijke verbeteringen in de bedrijfsvoering. Daarom is het ‘Herstelplan GGZ inGeest Financieel Gezond’ (Herstelplan) opgesteld.

D
e kern van het Herstelplan bestaat uit een project rond productiviteit en verschillende projecten gericht op het verbeteren van de bedrijfsvoering. Eind 2018 en in 2019 verloopt het financieel herstel voorspoedig. In 2020 is het resultaat van GGZ inGeest weer positief.


Rinus van Riel en Aartjan Beekman
Raad van B
estuur.