Onze preventie

'Laagdrempelig, toegankelijk en uitgebreid. Dat is onze preventie. Met mogelijkheden voor iedereen tussen 0 en 100 jaar, individueel of in een groep, gratis en zonder verwijzing.'

Maartje Goudriaan, preventiewerker

Preventie

Vroeger is beter

Er zijn weinig plaatsen waar ons speerpunt Vroeger is beter zo duidelijk tot uiting komt als in ons preventieve aanbod. Hoe vroeger je psychische klachten onderkent en aanpakt, hoe beter het voor alle betrokkenen is. Daarom heeft Prezens een uitgebreid aanbod van preventieve activiteiten.

Die preventie kan vele vormen aannemen. Van een snelle online vragenlijst, een gratis adviesgesprek, voorlichting, cursussen tot eHealth. Maar steeds nauw aansluitend op de behoefte van de klant.

Ook voor familie en naasten, professionals en vrijwilligers hebben wij een gevarieerd aanbod van activiteiten.

Speciaal voor 18-

Samen met de gemeente Amsterdam en Arkin jeugd en gezin hebben we een website voor jeugdpreventie in Amsterdam opgezet.

De website geeft een volledig overizcht van alle door de gemeente Amsterdam ingekochte preventie activiteiten van Prezens en Arkin voor iedereen die jonger is dan 18 jaar. Naast overzicht geeft de website ook de mogelijkheid om direct aan te melden.

We werken nauw samen met de Ouder- en Kindteams in Amsterdam. Alle activiteiten zijn gratis en zonder verwijzing of indicatie toegankelijk.

PrezensQuest

Gratis adviesgesprek

PrezensQuest is onze zelftest voor mensen die meer zicht willen krijgen op hun psychische klachten.

De vragenlijst is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Binnen 5 werkdagen geven wij per mail een korte beschrijving van de klachten en een advies voor een passende behandeling.

In een gratis adviesgesprek geven we indien gewenst verdere toelichting en wijzen we de weg naar behandeling.

Voor wie al of niet na invullen van PrezensQuest behoefte heeft aan een persoonlijk advies bieden we de mogelijkheid voor een gratis gesprek.

We bespreken de aard van de klachten en hoe erg die zijn. Samen met de klant bekijken we welke oplossingen er zijn en wat het beste past. Dat kan een cursus zijn, of een behandeling met verwijzing. Het gratis gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets.

Activiteiten en cursussen

eHealth

Mensen die steun zoeken om hun leven weer op te pakken, eventueel naast een behandeling, kunnen terecht bij ons aanbod van activiteiten en cursussen. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Het aanbod is gevarieerd en loopt van korte cursussen, spreekuren voor familie en naasten, mental health first aid (MHFA) en herstelgerichte activiteiten.

Je vindt onze activiteiten in de woonwijken overal in ons verzorgingsgebied. Een actueel overzicht staat op onze website.Samen met andere ggz-organisaties, een organisatie voor huisartsen en verschillende verzekeraars hebben we Stichting mirro opgezet.

Op de website van mirro kan iedereen die liever online aan de slag gaat terecht voor tests, tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Dat kan ook anoniem.

De website richt zich op iedereen met zorgen over zijn psychische gezondheid, zorgprofessionals en werkgevers die de mentale gezondheid van hun medewerkers willen versterken.